1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стартира 5-тия Национален семинар на НАЗ

Стартира 5-тия Национален семинар на НАЗ

Снимка:

Асоциацията ще отпразнува 9-тия си рожден ден с нова структура

Под мотото „Обединени и успешни“ Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира в Пловдив 5-тия си Национален агросеминар. Двудневният форум беше официално открит от председателя на Асоциацията Румяна Ангелова. „Провеждането на това 5-то издание ни дава увереността, че семинарът се утвърди като полезно и значимо събитие в българския агросектор.“ Тя благодари на фирмите партньори, както и на членовете на НАЗ. „Интересът към семинара ни мотвира да даваме всичко от себе си през тези години и няма да ви разочароваме“, добави Ангелова.

Поздравителен адрес от името на земеделския министър Десислава Танева връчи нейният заместник Васил Грудев, в който се казва: „В рамките на тези 9 години от създаването си НАЗ се утвърди като най-голямата, най-представителната и най-демократично работещата асоциация в земеделския бранш в България.“

Последва премиерата на филм, който проследява пътя на Асоциацията от нейното създаване, утвърждаването й на национално ниво и нейния път към Европа. След това беше представена новата структура на НАЗ, водещите й теми за предстояща работа, постиженията и бъдещите предизвикателства.

Представителят от ДФЗ Живко Живков информира, че между 10 и 15 декември ще бъдат изплатени на 100% средствата по старата мярка 214 за сеитбооборот. Бюджетът е 276 млн. лева, а ставката е 35,5 лева.
Зам.-министър Грудев отговори на конкретни въпроси, зададени от НАЗ, относно приоритетните сектори за инвестиции в новата ПРСР, подпомагането на сектор зърнопроизводсто и др. Той заяви, че ще приключим успешно годината относно усвояването на средствата.

След официалното откриване форумът продължи с презентации на водещи в агросектора фирми.

Програма на семинара...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.