1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Трактор с въртяща се кабина и самоходна пръскачка с клиърънс 1,8 м

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: Трактор с въртяща се кабина и самоходна пръскачка с клиърънс 1,8 м

И още: Кой е новият инсектицид, който може да включите в схемата за борба с доматения миниращ молец

За най-нетърпеливите да се запознаят с премиерните машини за България АГРОФОРУМ стартира с репортаж, в който ще видите впечатляващ трактор с въртяща се кабина.

В АФ ще ви покажем още: сеялка, носител на престижна награда от изложение в Хановер, както и зърнокомбайн, който може да жъне на хълмисти и наклонени терени.

Земеделските производители, които ползват консултантски услуги, повишават рентабилността на производството си. В това е убеден изпълнителният директор на Националната служба за съвети в земеделието, която изготвя безплатни бизнес планове по мярка 141, подпомагаща полупазарните стопанства у нас.

Тази седмица ви каним на рожден ден. На него беше отбелязан впечатляващ юбилей – 80 години от създаването на агрохимическата индустрия в България. Вижте как през годините се е развивал този бизнес и какъв е приносът му за земеделието не само у нас, но и по света.

Самоходните пръскачки стават все по-голям хит сред зърнопроизводителите и колкото е по-голям клиърънсът на тези машини, толкова са по-щадящи спрямо растенията. Вижте последната иновация в бранша, която впечатли дори министър Мирослав Найденов.

Държавен фонд „Земеделие” отпуска до 250 лева на декар за борба срещу доматения миниращ молец. Срокът за кандидатстване е до 31 октомври 2012 г. Част от средствата ще могат да бъдат използвани за закупуване на съответните препарати за растителна защита. Един от новите продукти на пазара – Кораген, ще бъде включен в схемата за борба с опасния неприятел.

Сърцето на един трактор се намира в неговия двигател. И колкото по-иновативен е той, толкова е по-икономичен и по-малко замърсява околната среда. Тази седица в АФ ще ви покажем земеделски машини, в чиито двигатели е внедрена най-модерната система, осигуряваща по-висока мощност, максимална производителност и значително понижен разход на гориво. 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 19.05.-26.05.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.