1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Уволненият директор на ОД на ДФЗ-Велико Търново алармира за нередности в звеното

Уволненият директор на ОД на ДФЗ-Велико Търново алармира за нередности в звеното

Многократно е подавал сигнали към ръководството на Фонда за корупция

Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие” – Велико Търново е обезглавена и работи без ръководство от два дни. Това обяви пред журналисти бившият директор Тодор Тодоров. Той твърди, че освобождаването му е политическо, защото не е изпълнил поръчка за осигуряване на гласове за преференция в листата на БСП на последните парламентарни избори, както и че многократно е подавал сигнали към ръководството на Фонда за корупция. Тодоров разказа, че преди дни е поискал оставката на депутат от БСП Явор Божанков.
 
Тодоров е категоричен, че уволнението му е политическо, защото идва един ден след като в отворено писмо поиска оставката на депутата от Великотърновския регион Явор Божанков, който не подкрепи декларацията на парламента срещу руската агресия в Украйна. Тодоров каза още, че Божанков е искал от него гласове за БСП на последните парламентарни избори през ноември миналата година, като го привикал в предизборния офис на партията във Велико Търново.
 
По думите на Тодоров ДФ „Земеделие“ във Велико Търново няма временно изпълняващ длъжността директор, което блокира работата на структурата като документооборот, но ощетява и земеделските производители, защото примерно няма кой да подписва оторизационните писма, с които се нареждат плащанията на земеделските производители.
Вижте повече по темата в Новините на АгроТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.