1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Българското кисело мляко и бялото саламурено сирене се наредиха на опашката за получаване на Защитено географско указание

В АГРОФОРУМ: Българското кисело мляко и бялото саламурено сирене се наредиха на опашката за получаване на Защитено географско указание

И още: Расте ли популярността на българската селекция при зеленчуците

Технологията за отглеждане на трибенурон устойчиви хибриди е доказана в практиката като средство за увеличаване на добивите в слънчогледопроизводството. Една перспектива за елиминиране на риска от паразита синя китка и за успешна борба с широколистните плевели. Какви още предимства дава - следва позицията на науката, представена от херболога проф. Тоньо Тонев.

Страната ни може да се похвали със сериозни постижения в областта на селекцията при зеленчуковите култури. Науката не е спирала да създава нови сортове, обобщи доц. Даниела Ганева от Института по зеленчукови култури в Пловдив.

След като ЕС подписа взаимна спогодба с Япония и Китай за 100 продукта със защитено наименование, български млекопреработватели се надяват този списък да бъде разширен. Азиатският бизнес и потребителите са изключителен добре настроени към родните производства.

Стоп на конфликтите между земеделските производители и дървосекачите. Това ще регламентира специален текст в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, внесен за разглеждане в парламента.

Страната ни в миналото е била сред първите по преработка на билки. Ще ви разкажем за едни от най-интересните лечебни растения у нас и по света.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.