1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Ще се потопим в света на цветята и билките

В АГРОФОРУМ: Ще се потопим в света на цветята и билките

На фокус: Биопроизводството – философията на земеделеца-оптимист

Един от приоритетите на Министерство на земеделието е устойчивостта на веригата на предлагане на храни, чрез стимулиране на производството на фермерски продукти и скъсяване на веригите на доставки, с цел да се защитят максимално интересите на българските производители.

Най-големият износител на цветя в ЕС е Нидерландия, на която се падат 87% от целия експорт. Същевременно най-големия вносител е Германия – с 25% от общия внос. У нас цифрите са далеч по-скромни. Производството е силно редуцирано заради ниската покупателна способност на населението и невъзможността на българските цветари да се справят с нарастващите разходи.

Задачите се вършат тук и сега, в противен случай хаосът ще надделее. Това е един от принципите в работата на биопроизводителя Цветан Цеков. А какво е да си в градините му, далеч от шумната магистрала и забързан град. Но това може да се усети, само ако отидете на място. Не се безпокойте, ще ви дадат кошница и стълба и ще ви оставят надлъж и нашир да се разхождате покрай дръвчетата, да търсите перфектната ябълка за вас. И внимавайте - отгледана по биологичен начин и според законите на лунния календар.

 Гледайте на 30 април от 7:30 часа по АгроТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.