1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Васил Боев и семейство Рабаджиеви разказват за предизвикателствата пред животновъдството и овощарството

В АГРОФОРУМ: Васил Боев и семейство Рабаджиеви разказват за предизвикателствата пред животновъдството и овощарството

На фокус: Кои горещи земеделски теми бяха дискутирани на Националния Агро семинар на зърнопроизводителите в Пловдив?

Националната асоциация на зърнопроизводителите проведе своя Десети Национален Агро Семинар. Събитието протече под надслов „Българско зърно за добра храна!“

Работа и отговорност - така се постига успех в едно производство, твърди Неделчо Бойчев. Иновативен и деен председателят на една от най-старите земеделски структури у нас с гордост разказва за стопанството.

Количеството на плодовете за прясна консумация тази година е много малко. Рискът от разваляне на продукцията тласка мнозина овощари към преработвателните предприятия, независимо че там изкупната цена в повечето случаи е под себестойност. Такъв е и случаят със семейния бизнес на семейство Рабаджиеви от брезовското село Опълченец. Кои са най-големите трудности и как ще обезпечат липсата на работна ръка?

Отиваме в село Мирово, за да ви срещнем с Васил Боев. Фермата му е най-голямата в Брезовска община. Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Денонощна работа и упоритост са необходими, за да оцеляват животновъдните стопанства, казва фермерът.

Достатъчна ли е само подмярка 4.2 от ПРСР, за да могат месопреработвателите да направят необходимите инвестиции в оборудване и обновяване на технологичните процеси? А как да покрият нарасналите разходи след като са изключени от всякакви помощи по извънредните мерки?

 

 Гледайте Агрофорум по АгроТВ на 26 ноември от 7:30 часа!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.