1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В британски пъб сервират "кучешка бира"

В британски пъб сервират "кучешка бира"

Тя се вари с традиционни съставки, но в добавка с екстракт от месо

Най-добрият приятел на човека вече ще може да засвидетелства своята лоялност към господаря си, като си пие бирата заедно с него, пише в. "Дейли мейл".

В Нюкасъл беше открит пъб, в който на кучетата се сервира специално безалкохолно пиво, което не вреди на здравето им, и те могат да правят компания на стопаните си, като се черпят заедно с тях. Новата услуга се предлага в кръчмата "Брандлинг вила", а "кучешката бира" се вари с традиционни съставки, включващи малц и хмел, но в добавка с екстракт от месо.

Шаровците много си паднали по новата услуга и пресушили 48 бутилки още първия ден. Заведението вече започнало да разчита на редовна клиентела. Към бирата кучетата могат да си поръчат и специални ястия, пригодени за тях.

Пъбът в Нюкасъл използва уникалното вносно пиво за домашни любимци, произвеждано в град Финикс, Аризона, с марката Browser beer. То е безалкохолно, не е газирано и в него се използват месни добавки от пилешки или телешки бульон. Опаковка от шест бутилки струва 20 долара, припомня вестникът, цитиран от БТА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.