1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В областните центрове на страната ще бъде проведена информационна кампания по ПРСР

В областните центрове на страната ще бъде проведена информационна кампания по ПРСР

Тя има за цел да се повиши информираността сред земеделските производители

Министерство на земеделието и храните инициира  мащабна информационна кампания по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. /ПРСР/ , която ще се проведе в 28-те областни центрове на цялата страна. Нейният старт бе даден в София. Кампанията има за цел да се повиши информираността сред земеделските производители по мерките от Програмата. Необходимостта от провеждането й се налага поради няколко причини, каза зам.-министърът на земеделието и храните г-жа Светлана Боянова, като посочи, че една от важните цели на срещите-дискусии по места е бенефициентите по мярка 112 «Създаване на стопанства на млади фермери» да бъдат запознати и да знаят, че вече одобрените бизнес планове трябва да се изпълняват, за да не се наложи да връщат пари. В рамките на срещите те ще получат информация относно изискванията по отношение на изпълнението на тези планове.

По време на срещите със земеделските производители ще бъде обърнато особено внимание и на мярка 142 „Създаване на организации на производители”. Зам.-министър Боянова каза, че мярката разкрива възможности пред организации от различни сектори в аграрния отрасъл, да получат финансова подкрепа от Програмата, за да имат по-голям достъп до пазарите на Общността. В Наредбата по мярката се подготвя актуализация с цел нейното опростяване в организирането на кандидатите и създаването на такива организации.

Зам.-министър Боянова посочи, че до момента по Програмата са договорирани средства в размер на 1,078,207,049.00 евро, което е 33 % от общия бюджет, а разплатените финансови средства са на стойност  627,061,781.00 евро или 19 % от целия бюджет на ПРСР.

График на срещите-дискусии в страната, може да намерите ТУК

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.