1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Все повече земеделски стопани по света ползват интернет

Все повече земеделски стопани по света ползват интернет

Прогнозата за времето и информации за цени са най-често търсените неща в нета

 87 процента от германските земеделци ползват интернет, повече от половината от тях дори ежедневно. Само 13 на сто не са онлайн, показва ново проучване за отношението на стопаните към модерните технологии.

В проучването са участвали 5400 селяни от седем страни. Оказва се, че интернет се използва най-често от германците. Във Великобритания и Италия само всеки втори фермер влиза в глобалната мрежа, докато във Франция и Украйна делът е 40%. В Бразилия и Индия пък, извъневропейските страни, участвали в допитването, по-голямата част от стопаните не са запознати с тази техника – съответно 70 и 58 процента.
Разбираемо е разпределението по възрастови групи. Във всички изследвани държави младите хора са по-често онлайн. В континентална Европа ползването на интернет рязко спада след 55-годишна възраст, докато в Англия прагът е на 45 години.
При смартфоните на първо място са италианските фермери, а на последно – украинските. Мобилен интернет се ползва често и в Бразилия и Индия. И при тези приложения младите са напред, показва проучването.


Прогнозата за времето и информации за цени са най-често търсените неща в нета. В Германия земеделците освен това поръчват стоки и изпращат мейли. Подобно е положението във Франция и Италия, където две трети от запитаните се интересуват най-вече от метеорологичните изгледи за предстоящите дни.
Бразилия и Украйна водят при ползването на социалните мрежи. Една трета от фермерите там участват във форуми и други форми на интернет-общуване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.