1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. За първи път Forbes отличи в годишния си конкурс FORBES Business awards компания от Агросектора

За първи път Forbes отличи в годишния си конкурс FORBES Business awards компания от Агросектора

Това признание е не само признание към НИК като компания, а и признание за земеделието в България и развитието му през последната една година и като технологии и като значение за икономиката на страната

На тазгодишните награди FORBES Business awards, организирани от престижното международно издание Forbes, бе дадено признание и на селското стопанство като един от секторите, формиращи икономиката на страната ни. Церемонията се състоя на 28.01.2020 в София Ивент Център, като на нея присъстваха представители на близо 100 от най-големите компании в страната. Толкова много предприемачи отдавна не бяха се събирали на едно място, както на заключителната церемония на FORBES Business Awards 2020.

Forbes

Цялата зала бе завладяна от вълнението на наградените, от думите им при получаването на наградите на FORBES България. Този конкурс насърчава предприемаческия дух, добрите бизнес практики и социалната отговорност, вдъхновява българите да следват мечтите си.

Сред отличените с почетна статуетка се открои една добре позната на всички нас в земеделския сектор компания, която показа, че нейния принос за развитието на сектора е видим не само за нас, земеделците и журналистите, занимаващи се с това професионално, а и от хората извън сектора, които са привидно далеч от земеделието и от трудностите, с които то се сблъсква в България. За първи път компания от сектор Селско стопансто бе включена в конкурса и получи отличие. Това бе НИК, компания, която всеки от нас асоциира с “прецизно земеделие“ и „иновации“. Именно иновациите в сектора, бе това, което впечатли журито, което извършваше селекцията на победителите. Говорим за иновации като почвени анализи и почвено картиране, торене с променлива норма, автоматизирано управление на тракторите и много други, които са вече част от ежедневието на голяма част от фермерите.

За да получи наградата от името на НИК, на сцената излезе Калоян Куманов, който е един от хората, стоящи зад компанията, като той сподели следното:

Калоян Куманов, управител на НИК

„Земеделието е един от секторите с най-голямо влияние върху ежедневието на хората. Всеки от нас по три пъти на ден е благодарен и почита трудът на фермерите – на закуска, на обяд и на вечеря. Да бъдеш фермер обаче в днешно време е доста трудно, това е предизвикателство – да произвеждаш качествена и чиста храна, при това на достъпна цена. Именно в това предизвикателство ние помагаме на фермерите. Ние вярваме в тази наша мисия, но като такава тя е мисия на целия наш екип, на който бих искал да благодаря, който работи за нея всеки ден. Бих искала да благодаря и на екипът на Forbes, че отчита земеделието като важен сектор.“

Калоян Куманов - НИК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.