1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зам.-министър Боянова ще открие конференция за прилагането на ОСП в България

Зам.-министър Боянова ще открие конференция за прилагането на ОСП в България

Снимка:

Форумът е посветен на ползите и възможностите, които предоставя членството в ЕС, пред българския агросектор

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще открие национална конференция „Три години от прилагането на Общата селскостопанска политика на ЕС. Заключения, препоръки и нови възможности за българското земеделие”, която ще се състои на 23 ноември (вторник) от 10.00 часа в столичния хотел „Шератон”.

Форумът е посветен на ползите и възможностите, които предоставя членството в ЕС, пред българския агросектор. В рамките на конференцията ще бъдат отчетени резултатите от прилагането на ОСП в България през последните три години, ще бъдат представени вижданията на Министерството на земеделието и храните по отношение на бъдещето на Общата политика след 2013 г., напредъкът на страната при усвояването на европейските земеделски фондове, както и мерките, които се предприемат за ускоряване и облекчаване на процедурите за кандидатстване.

За участие във форума са поканени представители на Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие”, земеделски производители и собственици на преработващи фирми, представители на Европейската комисия, браншови асоциации и други неправителствени структури, банки и нефинансови институции.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.