1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зам.-министър Димитров проведе среща с новоназначеното земеделско аташе на САЩ

Зам.-министър Димитров проведе среща с новоназначеното земеделско аташе на САЩ

Снимка:

Той запозна г-н Хений с предложенията на България за промени в ОСП

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров проведе среща с новоназначеното земеделско аташе на САЩ за Централна Европа и Балтийските републики  Майкъл Хений в МЗХ.

Зам.-министър Димитров запозна г-н Хений с исканията и предложенията на страната ни за промените в новото законодателство на Обща селскостопанска политика. Г-н Хений информира, че в САЩ също има аналогична политика на ОСП и обмяната на информация между двете страни ще позволи предприемане на адекватни действия.

Зам.-министър Димитров информира, че с Румъния и другите държави от Черноморския регион трябва да бъдат обсъдени мерки за създаване на правила за риболова в Черно море. Той каза, че ще разчита на сътрудничество от страна на земеделското аташе. Двете най-важни неща за България в черноморския регион са запазването на рибните ресурси и създаване на съвременна логистика за транспорта на зърно. Също така беше обсъден проблема с предложенията за забрана за отглеждане на ориенталски тютюн на работната група на Рамковата конвенция за контрол на тютюна и позицията на българската страна.

Г-н Хений информира за бъдещото обучение по американски програми на български експерти в областите на иновациите в земеделието, зърнопроизводството и селекцията в животновъдството.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.