1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Започва монтирането на горната дървена конструкция на Владишкия мост

Започва монтирането на горната дървена конструкция на Владишкия мост

Дейностите са на стойност 731 662 лева

В края на седмицата започва монтирането на горната дървена конструкция на Владишкия мост във В. Търново, която ще е и неговата пешеходна част. До момента ремонтните дейности са на 60% от изпълнението си, съобщават от общинска администрация, цитирани от Дарик радио.

След изчистване и боядисване на металната конструкция в момента се завършва и поставянето на долната дървена конструкция. Мостът предстои да бъде пуснат в експлоатация след монтиране на парапети и осветление в края на септември тази година.

Дейностите по консервацията, реставрацията и експонирането на Владишкия мост са на стойност 731 662 лв. и са част от мащабния проект "Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура в Община Велико Търново", който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие". Проектът е на обща стойност 6,2 млн. лв.

Обектите, включени в проекта, са площад "Цар Асен Първи", прилежащите улици и подходът към крепостта "Царевец"; Владишки мост, храм "Св. апостоли Петър и Павел", църквата " Св. Иван Рилски" и изграждане на Мултимедиен посетителски център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.