1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Започва реализирането на проект "Социалното фермерство, възможности и предизвикателствата пред младите хора в Европа"

Започва реализирането на проект "Социалното фермерство, възможности и предизвикателствата пред младите хора в Европа"

Стартирането на проекта ще бъде отразено с пресконференция на 25 март в гр. Пловдив

СНЦ „Заедно за личностно развитие” започва реализирането на проект „Социалното фермерство, възможности и предизвикателствата пред младите хора в Европа”, осъществяван с финансовата подкрепа на Програма “Еразъм +”, съфинансиран от Европейския съюз и Европейската комисия.

Общата цел на проекта е насочена към предоставяне на платформа за дебат и обмяна на добри практики  за младежи и младежки работници, за конвергирането на  иновативни подходи, за справяне с безработицата в селските райони и социалното включване на младежите с по-малко възможности  чрез пропагандиране на възможностите,  които предлага социалното  фермерство, основано на биодинамично земеделие и неформалното образование.

Социалното фермерство е социално-предприемачески модел, в който земеделските дейности се включват младежи с увреждания или младежки групи с членове, които са в неравностойно положение, за реализиране на допълнителни  дейности, различни от конвенционалното земеделие. В този подход се съдържат   много сериозен социален и етичен аспект и  обучителни неформални методи, които могат да постигнат силен терапевтичен ефект върху младежите със специални потребности и да открият пред тях нови хоризонти и възможности за обучение и заетост на базата на техните умения.

Участие са потвърдили 48 младежи от следните организации партньори по проекта:

1.    AssociaçãodeDefesadoPatrimóniodeMértola от Португалия
2.    Associazione NéA от Италия
3.    YouNet от Италия
4.    ZdruzenieStudio 212 от Македония
5.    SymrnesOgretmenAkademisi от Турция
6.    INSTITUTO EUROAFRICANO DE JUVENTUD от Испания
7.    People to PeopleSerbia от Сърбия
8.    AsociatiaAllons-y от Румъния
9.    ModernYouthPublicUnion от Азербейджан
10.    HellenicYouthParticipation от Гърция

Стартирането на проекта ще бъде отразено с  ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ на  25 март /сряда/, от 10.30 часа в Хотел „Парк Хотел Пловдив”, бул. Санкт Петербург 38, гр. Пловдив, на която ще присъстват партньорите по проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.