1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зелени предизвикателства на фестивала "Семе българско" в Севлиево

Зелени предизвикателства на фестивала "Семе българско" в Севлиево

На своя специализиран щанд най-старата природозащитна неправителствена организация – „Зелени Балкани“, ще представи дейността си по опазване на редки видове и местообитания в България

В края на най-зеления месец от годината – 30 април, Националният фестивал „Семе българско” в Севлиево ще предложи поредица атрактивни и образователно-занимателни зелени инициативи.

Верните приятели на фестивала – „Зелени Балкани“, Природен парк „Българка“ и „Гората.БГ“ отново ще бъдат в парк „Казармите“, за да зарадват посетителите с множество активности, подкрепящи природата.

На своя специализиран щанд най-старата природозащитна неправителствена организация – „Зелени Балкани“, ще представи дейността си по опазване на редки видове и местообитания в България и ще даде възможност на малки и големи природолюбители да научат любопитни факти за някои от защитените видове птици - черен и белоглав лешояд, червеногуша гъска, белошипи ветрушки.

Специални гости на фестивала ще бъдат два мишелова, кукумявка и ловен сокол, а техните приятели – представителите на Спасителния център за диви животни, ще отговорят на всички въпроси за работата на центъра, за начините, чрез които можем да помогнем на животно в беда, за удовлетворението да бъдем доброволци-природозащитници.

В къта на Природен парк „Българка“ посетителите ще открият възможности за забавно-образователни занимания, свързани с опазването на природата. Ще редим дървени пъзели, ще се сдобием със знания за някои от защитените местности и природни забележителности на територията на парка, ще творим в екоработилница „Природата в нас и ние в нея“.

На „разходка“ в света на растенията канят и тази година горските педагози от „Северноцентрално държавно предприятие ДП“ - Габрово и Държавно ловно стопанство „Росица“. С тяхна помощ малките гости на фестивала ще научат как се образува и развива гората - как се разпръсват, поникват и израстват семенцата до големи дървета; ще усетят топлината на естествените материали - глина, дърво, растения и чрез тях ще могат да изразят своята представа за природата.

А от 11:00 ч., по случай деветата годишнина на фестивала, „Гората.БГ” ще раздаде безплатно хиляди бройки разсад (лавандула, плодни и медоносни дръвчета) на всички желаещи.

Казват, че в живота си всеки трябва да засади поне едно дърво. Нека го направим сега!

За да бъде от кълна до върха – все българско!


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.