1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Значителна облачност с превалявания от дъжд

Значителна облачност с превалявания от дъжд

Максималните температури ще са между 24°С и 33°С

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Още преди обяд в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще има превалявания от дъжд, на места с гръмотевици. Вятърът в тези райони ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде слаб, в западната и централната част на Дунавската равнина до умерен. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, цитирани от Агенция „Фокус”.

В Източна България ще се задържи сухо, слънчево с вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са в интервал - от 24°С-28°С в западните райони до 30°С-33°С на изток. В София 24°С.

По Черноморието ще има променлива облачност, по-често до слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са доста високи - в повечето места до 30°С-33°С. Температурата на морската вода е 22°С-23°С.

Над планините ще е облачно, по върховете - мъгливо. В планинските масиви на Западна България ще превали дъжд, ще прегърми, силният южен вятър постепенно ще отслабне, но на изток ще се задържи ветровито. Максимална температура на 1200 метра - около 20°С, на 2000 метра - около 13°С.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.