1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Българските фермери могат да се включат в безплатни курсове по мярка 111

Българските фермери могат да се включат в безплатни курсове по мярка 111

За това информираха от Националната служба за съвети в земеделието

Българските фермери могат да се включат в безплатни курсове по мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания“ по ПРСР 2007-2013 г. За това информираха от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Пет нови обучения за земеделски производители ще стартират през март месец. От курсовете могат да се възползват всички регистрирани земеделски производители. За бенифициентите по мярка 112 „Млад фермер“, които нямат селскостопанско образование, обучението е задължително.

Курсовете ще бъдат с различна продължителност. Предвидени са 30 учебни часа за заниманията по алтернативно животновъдство. Желаещите ще могат да се обучават в няколко направления – развъждане на калифорнийски червеи и отглеждане на охлюви.

150 учебни часа ще е обучителният курс по зеленчукопроизводство. Със същата продължителност ще бъдат и заниманията по технологии и иновационни практики за отглеждане на земеделски култури. Предвидени са информационни дейности в рамките на един ден. Курсовете ще бъдат проведени в различни градове на страната. Желаещите трябва да попълнят заявление за включване в курса. Бланка може да се намери във всеки офис на Националната служба за съвети в земеделието или нейната интернет страницата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.