1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Отложеният протест на работещите в Селскостопанска академия ще се проведе днес заради провалени преговори

Отложеният протест на работещите в Селскостопанска академия ще се проведе днес заради провалени преговори

Снимка:

Това съобщиха от КНСБ

Отложеният от вчера, 18 декември, протест на работещите в Селскостопанска академия ще се проведе днес от 13.00 ч. пред служебния вход на Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Това съобщиха от КНСБ.

На проведената среща в МЗХ между председателя на Селскостопанската академия проф. Петър Славейков и ръководствата на двете секторни организации – Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ (ФНСЗ) и Националната федерация „Техническа индустрия, Наука, Информатика” към КТ „Подкрепа” (НФТИНИ) в присъствието на заместник-минисъра на земеделието и храните Светлана Боянова, не бе постигната договореност и не се подписа споразумение за приемане на исканията за изплащане на работните заплати и социални осигуровки за месеците ноември и декември 2012 г. в размер на 3,522 млн. лв.

За работещите в Селскостопанска академия няма гаранции, че ще бъдат изплатени дължимите работни заплати и че персоналът ще получи трудовите си възнаграждения преди Коледните и Новогодишни празници.

По тази причина структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в Селскостопанската академия, ФНСЗ и НФТИНИ свикват протестен митинг от 13.00 часа пред служебния вход на МЗХ на ул. „Дамян Груев”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.