1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Ще създават електронна трудова борса

Ще създават електронна трудова борса

В изпълнението на проекта са заложени серия от обучения и информационни срещи за земеделски производители

Създаване на електронна трудова борса за стимулиране на алтернативна заетост в трансграничния регион България-Румъния е целта на проект, по който работи Асоциацията за създаване на Добруджанско аграрно и бизнес училище, съобщи Дарик.

Асоциацията реализира още един проект, по който предстои да бъде издаден   наръчник за устойчиво земеделие. Той ще предлага информация за Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, мерките и приоритетите за подпомагане на земеделските производители в България и Румъния, същност и принципи на биологичното земеделие и правилата за добра земеделска практика, целяща опазването на площите от биогенно замърсяване.

В допълнение предстои издаване и на Сборник с научни публикации, където водещи експерти в областта на селското стопанство и туризма, ще представят новите тенденции за развитие на селските райони с осигуряваме на тяхната устойчивост и възможности за развитие.

В изпълнението на проекта са заложени и серия от обучения и информационни срещи за земеделски производители и други заинтересовани страни, чиято цел ще е да запознаят и обучат земеделските производители в четири основни направления - биологично земеделие, намаляване на биогенното замърсяване на водите, производство на енергия от земеделска продукция и развитие на еко и селски туризъм - за които  могат да ползват финансова подкрепа по различни направления в рамките на програмите за финансиране на Европейския съюз. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.