1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Служителите на Селскостопанската академия излизат на протестен митинг утре

Служителите на Селскостопанската академия излизат на протестен митинг утре

Днес не беше постигнато споразумение за приемане на исканията за изплащане на работните заплати за месеците ноември и декември

"На проведената среща в МЗХ днес, 18.12.2012 г., между председателя на ССА проф. Славейков и ръководствата на двете секторни организации ФНСЗ при КНСБ и НФТИИ при КТ "Подкрепа" в присъствието на зам.-министър Светлана Боянова, не бе постигнато подписване на споразумение за приемане на исканията за изплащане на работните заплати за месеците ноември и декември", посочват от ССА в изявление до медиите.

"Вместо това зам.-министър Боянова пое ангажимент да изготви и внесе утре на заседанието на Министерски съвет искане за корекция на бюджета на Министерството за 2012 г., което да покрие необходимите средства за заплати на работещите в системата. До момента нямаме гаранции, че това ще бъде прието на заседанието на Министерския съвет, за това синдикатите свикват протестен митинг на 19.12.2012 г. от 13:00 часа пред служебния вход на Министерството на земеделието.

Важно е утре да сме активни участници в солидарните ни действия и да заявим ясно, че решение на исканията на работещите в системата трябва да се намери преди Коледните празници", уточняват от ССА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.