1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Студент на 2019 г. в аграрните науки е Христо Козаров от АУ – Пловдив

Студент на 2019 г. в аграрните науки е Христо Козаров от АУ – Пловдив

Отличията в 16 категории бяха връчени от Националното представителство на студентските съвети

Студентът на годината в областта на селскостопанските науки е третокурсник по лозаро-градинарство в Аграрния университет в Пловдив. Христо Козаров е на 21 години от Сливен. Отличията в 16 категории бяха връчени от Националното представителство на студентските съвети на церемония в София в присъствието на министъра на образованието Красимир Вълчев. Победителите са избрани от над 100 кандидатури от цялата страна.

Още от втория семестър на първи курс Христо Козаров оглавява Студентския съвет в Аграрния университет.

Христо има амбиции да запише и магистратура. Смята да продължи и с докторантура и да остане в научните среди. Активната си гражданска позиция ще изявява като член на Националното представителство на студентските съвети. След битките за по-добри условия в студентските общежития, Христо Козаров се хвърля в каузата да създаде мрежа от студентските съвети на сродни учебни заведения –  АУ - Пловдив, Лесотехническия университет в София и Тракийския университет в Стара Загора. Предстои интересно време за младите агрономи - промените в климата провокират студентите.

Христо вече е участвал в много форуми, има и една научна публикация – доклад от конференция в Сърбия. С още млади хора участва в разработване на робот, който разпознава плевели сред културите и ги унищожава.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.