1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Темата за безопасността на храни, напитки и фуражи привлича вниманието на образователната и бизнес общност в страната

Темата за безопасността на храни, напитки и фуражи привлича вниманието на образователната и бизнес общност в страната

Програмата на курса обхваща теми, които дават познания за най-често срещаните видове патогенни микроорганизми в храните

Обществената значимост на темата за качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи, намира отражение в силния интерес от страна на образованието и бизнеса към осмото издание на семинар “Съвременни аналитични подходи за осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“. Съвместната инициатива на Университета по хранителни технологии в Пловдив и Българска агенция по безопасност на храните привлече вниманието на фирми - лидери в сферата на хранително-вкусовата промишленост и медицинското оборудване, както и на студенти от цялата страна. Групите за практическо обучение бързо бяха запълнени от желаещи да наградят знанията си с умения в анализите.

Обучителният семинар на тема “Съвременни аналитични подходи за осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“ тази година се провежда от 21 до 24 юни 2016 г. в Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив. Научни експерти и практици от бизнеса представят актуалните тенденции в рамките на двудневна теоретична програма, а останалите два дни от обучителния формат са отделени за иновативните практически методи в анализа. Все още има възможност желаещите да се регистрират за участие в теоретичното обучение на 21 и 22 юни.

Участието на международния експерт  проф. Д-р Петер Распор - ръководител на Институт по хранене и здраве към Приморски университет в Словения и зам.- декан по изследователски програми и международно сътрудничество към Факултет по здравни науки, допринася допълнително за високото ниво на образователната програма.  Безспорен капацитет в областта си, проф. Распор ще представи пред българска аудитория добрите практики при управлението на безопасността на храните и алтернативните методи в микробиологичното изследване на храни.

Обучението в Пловдив е подходящо за представители на химични и микробиологични лаборатории, мениджъри по управление на качеството в  хранителни, фармацевтични и други производства, служители в контролни органи, научни институти и висши училища, докторанти и студенти. Целта му е да предостави теоретични и практически знания за съвремените аналитични методи за бързо установяване и количествено определяне на химични и микробиологични опасности в храни, напитки, фуражи и води.

Теоретичните и практически занятия по време на семинара се водят от хабилитирани преподаватели от УХТ - Пловдив, Съвместен геномен център - София, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”, Тракийски университет - Стара Загора, служители на Българската агенция по безопасност на храните и Националния център по обществено здраве и анализи.

Част от програмата на обучението са представяния на нови продукти за класически и бързи методи за химичен и микробиологичен анализ. Ще се проведе и изложение на фирми, предлагащи аналитично оборудване, реактиви и консумативи за химични и микробиологични анализи. Фирмите, които желаят да представят стоките и услугите си, все още имат възможност се регистрират за партньорство през интернет сайта на обучението.

Информация за семинара на тема “Съвременни аналитични подходи за осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“ и условията за участие в него, можете да откриете на www.safefoodlab.bg и в Facebook - Безопасност на храните УХТ Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.