1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Удължават срока за евроконкурса, обявен от евродепутата Мария Неделчева

Удължават срока за евроконкурса, обявен от евродепутата Мария Неделчева

Снимка:

Класиралите се на първите пет места ученици от 8 до 10 клас и от 11 до 12 клас ще бъдат наградени с посещение на Европейския парламент в Брюксел

Срокът на ученическия конкурс на европейска тематика, обявен от евродепутата Мария Неделчева за учениците от всички училища в Благоевградска област, се удължава с един месец - до 10 януари 2011 г. Конкурсът се провежда за втора поредна година, но този път обхватът му е разширен и в него ще могат да участват и най-малките ученици.

Творческата надпревара за най-малките участници - ученици от 1 до 4 клас, на тема "Символът на моята Европа" вече приключи. Резултатите ще бъдат обявени на 23 декември в Европейския информационен център на Мария Неделчева в Хаджидимово. Тогава ще бъдат наградени и победителите.

Втората категория обхваща учениците от 8 до 10 клас. За участие в конкурса трябва да напишат есе на тема „Равенството на половете: цели и реалности". Идеята е участниците да представят своята позиция по един от основните сюжети в европейската политика.

Учениците от 11 и 12 клас трябва да демонстрират солидни познания при написването на есе на тема „Обединени в многообразието: думи и дела".

При изпращане на творбите трябва да бъдат посочени: трите имена на участника, училище и клас, електронен адрес и телефон за обратна връзка.

Класиралите се на първите пет места ученици от 8 до 10 клас и от 11 до 12 клас ще бъдат наградени с посещение на Европейския парламент в Брюксел. В конкурса са предвидени и поощрителни награди - техните носители ще вземат участие заедно с Мария Неделчева в честванията на Деня на Европа в София.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.