1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Възпитаници на ямболската гимназия по земеделие се върнаха от производствена практика в Италия

Възпитаници на ямболската гимназия по земеделие се върнаха от производствена практика в Италия

Практиката в Централна Италия е част от проекта „Устойчиво развитие“ на програма „Еразъм плюс“

Възпитаници на ямболската гимназия по земеделие се върнаха от производствена практика в Италия. В продължение на две седмици момчетата обменяха опит в земеделски стопанства в района на град Сполето.

Производствената практика в Централна Италия е част от проекта „Устойчиво развитие“ на програма „Еразъм плюс“, проект, който Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ в Ямбол реализира за втора поредна година. Групата включваше 20 момчета от XI и XII клас от специалността “Механизация на селското стопанство”.

Наред с помощта в есенната предсеитбена подготовка на площите и ремонта на селскостопанска техника, момчетата са се запознали с целия технологичен процес на прибиране и преработка на реколтата от маслини и различни сортове грозде.

През пролетта на 2018 година на производствена практика отново за Италия  ще заминат ученици от специалността “Производител на селксостопанска продукция”. По същото време друга група от земеделската гимназия – със специалност “Агроекология”, ще премине двуседмично обучение в Португалия.

 

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.