1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Започна обучителната програма в Природен парк „Персина“

Започна обучителната програма в Природен парк „Персина“

На територията на парка се срещат над 270 вида птици

Експерти от Природен парк „Персина“ към Изпълнителна агенция по горите запознаха децата от Обединено детско заведение „Мечта“  - гр. Белене с водоплаващите птици в региона в първия за тази година интерактивен урок. 

През последните години експертите от парка провеждат Обучителна програма по покана на учебните заведения. Специалистите учат децата от най–ранна възраст как да се грижат за природата и да как да пазят обкръжаващия ги свят.

На територията на парка се срещат над 270 вида птици, които намират спокойствие, храна и място за отглеждане на  потомство.

В рамките на първия урок малките любознателни природозащитници опознаха някои от видовете птици - морския орел, къдроглавия пеликан, белооката потапница, черен щъркел, бял щъркел, сива чапла, лопатарка и гривеста чапла по звуците, които издават в природата.  С най–голям интерес малчуганите слушаха за отглеждането на малките птиченца - от снасянето на яйцата до тяхното излитане, както и следването на инстинктите за оцеляване и отлитането им на юг през есента.

Експертите от парка започват от тази година и съвместна работа с Центъра за обществена подкрепа - гр. Белене по програма за деца със специални потребности.  Малчуганите ще посещават Посетителския център на ПП „Персина“  през цялата година и ще учат нови неща за заобикалящата ги природа под формата на игри.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.