1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 12 екоинспекции са номинирани като институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани

12 екоинспекции са номинирани като институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани

Басейновата дирекция в Пловдив е носител на наградата "Златен ключ”

12 от общо 24 регионални структури на МОСВ са номинирани от Фондация "Програма Достъп до информация” в категорията "Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани” – 11 регионални инспекции по околната среда и водите /РИОСВ/ и Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район - Пловдив.

Басейновата дирекция в Пловдив е носител на почетна грамота на фондацията и на наградата "Златен ключ” в същата категория в две последователни години, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Резултатите от проведено през февруари тази година проучване на "Програма Достъп до информация” показват, че РИОСВ в Русе, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково са изпълнили задълженията си за активно публикуване на обществена информация и са отговорили в срок на подадените електронни заявления. Екоинспекциите участват в номинациите в тази категория със своите подробни и актуални интернет страници. Те са динамични и осигуряват актуална и пълна информация за работата на инспекциите. Има специално създаден раздел за достъп до обществена информация, съдържат публикации на обявления за издаване на разрешителни, регистри, контролни проверки, нормативни документи от българското и европейското законодателство.

МОСВ се присъединява към отбелязването на Международния ден на правото да знам, като обявява 28 септември 2011 г. за Ден на отворените врати за централната администрация, Изпълнителната агенция по околна среда и регионалните структури на министерството на територията на цялата страна.

Денят на правото да знам е кулминация в кампаниите на много неправителствени организации и институции по света за прозрачно, отчетно и отворено управление. Той се отбелязва от 60 организации в над 40 страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.