1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 17 туристически маршрута в област Велико Търново ще бъдат включени в нов пътеводител

17 туристически маршрута в област Велико Търново ще бъдат включени в нов пътеводител

Инициативата е част от националната кампания „Опознай родния край"

17 туристически маршрута в област Велико Търново ще бъдат включени в новия туристически пътеводител, който ще отпечата Областна администрация. Междуведомствена работна група с председател заместник-областният управител Любомира Попова определи най-атрактивните маршрути в региона. Те обхващат културно- исторически обекти и природни забележителности от всички общини на област Велико Търново, предаде Дарик радио.

Предстои в скоро време пътеводителят да излезе от печат. Инициативата е част от националната кампания „Опознай родния край" и е съвместна с Българския туристически съюз, подкрепена от Министерството на икономиката, енерегетиката и туризма. На 18 септември областният управител проф. Пенчо Пенчев участва в откриването на кампанията в Ловеч по покана на областния управител Ваня Събчева. На събитието официално бе представен пътеводителя „15 туристически обекти в област Ловеч". Старт на кампанията в Ловеч даде заместник - министърът на икономиката, енерегетиката и туризма Иво Маринов.

„Проектът „Опознай родния край" е подкрепен и от Министерството на образованието, науката и младежта, като новите пътеводители ще подпомогнат учебния процес по модул „Туризъм" в профилираните паралелки и професионалните гимназии, подчерта зам.-министърът. Той поясни, че приложението им е много по-широко, тъй като може да се използва от туристи и чуждестранни гости.

Изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев припомни, че движението „Опознай България-100 национални туристически обекта" датира още от 1966 г., а през 2003 г. е възстановено, като в него участват над 550 000 българи. „Това движение е уникално и няма световен аналог, като много от нашите партньори от балканските държави благородно ни завиждат за него", каза още Удев. След презентацията областният управител на Ловеч заведе своите гости в Етнографския комплекс, където те поставиха първите марки и печати в пътеводителя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.