1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 230 проверки на РИОСВ – Пловдив през юли

230 проверки на РИОСВ – Пловдив през юли

Най-много са проверките, свързани с управлението на отпадъците и опазването на почвите

Най-много са проверките, свързани с управлението на отпадъците и опазването на почвите. Експертите в тази област са направили 161 инспекции на 158 обекта. Дадени са 31 предписания, 11 от които са изпълнени, а за останалите текат срокове за изпълнение.

За неспазване на екологичното законодателство РИОСВ – Пловдив е издало 10 наказателни постановления на предприятия в региона. От тях 4 са на фирми с наложени текущи месечни санкции,  в сила до прекратяване на замърсяванията. Две от тях са на фирма, която при дейността си замърсява въздуха с вредни химични вещества над допустимите концентрации, другите две са за нефункциониращи пречиствателни съоръжения за отпадъчни води. Санкциите, наложени на трите фирми са в размер на 5 802 лв.

По сигнали, подадени на „зеления“ телефон са извършени 46 проверки, от които 10 за бедстващи птици. Страдащите щъркели, сови и бързолет са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Един от постъпилите през юли сигнали е за отглеждане на защитен вид животни. При извършената проверка на място са открити 6 екземпляра шипобедрени костенурки, отглеждани от пловдивчанин в домашни условия. Съставен е акт за административно нарушение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.