1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Асоциацията на билкарите и гъбарите подготвя декларация до МОСВ

Асоциацията на билкарите и гъбарите подготвя декларация до МОСВ

В Закона за лечебните растения има доста неясноти, твърдят от бранша

Асоциацията на билкарите и гъбарите подготвя декларация с предложения до Министерството на околната среда и водите (МОСВ) с копие до премиера Бойко Борисов. Декларацията ще бъде гласувана и приета на предстоящото събрание в София. Това съобщи в Стара Загора заместник-председателят на асоциацията Иван Цицелов, пише dariknews.bg.

„В Закона за лечебните растения има доста неясноти, празноти, противоречия с други закони, неточности, всичко това създава много проблеми на работещите в бранша. Не сме доволни и от влезлите в сила промени в закона", обясни Цицелов. Той участва в регионална среща на билкарите и гъбарите от Южна България. Досега подобни срещи са проведени в Шумен и Ловеч.

„Целта на дискусиите ни е да изясним на билкозаготвителите законодателството, промените, които се правят в него, както и всичко, свързано с нашия бранш", допълни Иван Цицелов. На събранието в Стара Загора билкозаготвителите обсъдиха проблемите, свързани с пестицидите и качеството на билките, както и нуждата от премахване на горските такси.

Броят на регистираните билкови пунктове в България е около 2 500.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.