1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Българското дружество за защита на птиците има нова визуална идентичност

Българското дружество за защита на птиците има нова визуална идентичност

Египетският лешояд е избран за лого на БДЗП още при създаването на организацията

На прага на 30-тата годишнина от създаването си, Българското дружество за защита на птиците променя облика си с изцяло ново лого. На логото е запазен емблематичния за организацията египетски лешояд, но той вече е в полет и е силно стилизиран. 

Логото запазва синия цвят, но позволява по-свободна употреба и в още няколко цвята, които залягат в новата визуална идентичност на организацията.

Новото лого е избрано след конкурс между професионални дизайнери и е дело на младата художничка Василена Георгиева, която е завършила магистратура Рекламен дизайн  в Националната художествена академия и в момента живее и работи в Лондон. От началото на 2016 г. работи като дизайнер за софтуерна компания в Лондон.
 
Логото беше избрано от членовете на Общото събрание на 13 май 2017 г. с голямо мнозинство.
 
Египетският лешояд е избран за лого на БДЗП още при създаването на организацията на 3 юни 1988 г. Видът е световно застрашен и продължава да бъде символ за съвременната природозащита, като в момента е най-бързо изчезващата хищна птица в Европа. Само за последните 30 години популацията му на Балканите е намаляла с над 80 %.
 
БДЗП работи за опазване на дивите птици, важните за тях места и местообитания, както и за биоразнообразието като цяло, като по този начин допринася за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората.
 
БДЗП  е част от най-голямата и най-старата партньорска природозащитна организация в света - BirdLife International. Основана през 1922 г., BirdLife обединява организации в над 120 страни с над 13 млн. членове и  поддръжници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.