Българското дружество за защита на птиците обявява фотоконкурс

Снимка:

Надпреварата се провежда в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”

Фотоконкурс на тема „Зрънце любов във вашия обектив” обявява Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Конкурсът се провежда в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”, чието начало бе поставено през декември.

Стартът на кампанията бе даден с изработването и поставянето на хранилки за онези малки и не толкова малки пернати, които остават близо до нас през зимата. Това са птици, които всички познаваме – синигерите, врабчетата, кълвачите, червеношийките и сойките. Оцеляването им през студените месеци от годината е трудно, особено когато падне сняг. Сега искаме да видим снимки от стотиците хранилки поставени в цялата храна. Затова е ред на всички, които обичат да поглеждат през обектива на фотокамерата да я вземат в ръце и да запечатат вълнуващи и красиви моменти от посещението на крилатите обитатели на парковете у нас на местата със специално поставени за тях семенца.

За участие във фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” се допускат снимки от подхранването на дивите птици през зимата в най-широк смисъл. Всеки любител или професионален фотограф може да участва с до три снимки. Фотосите задължително трябва да са направени в България и да не са участвали в друг конкурс. Крайният срок за изпращане на снимките е 15 февруари 2013 г. Жури в състав представители на Българско дружество за защита на птиците, ФотоСинтезис, фоторепортер и утвърден орнитолог ще отличи победителите във фотоконкурса. Наградените снимки и някой от най-добрите участвали в конкурса ще станат част от изложба, която ще бъде показана на няколко места в страната.

Ако обичате да снимате и искате да изпратите снимка за участие във фотоконкурса, но все още не сте си направили хранилка, може да видите как най-лесно става това на www.bspb.org/campaigns.

Подробности за фотоконкурса, както и условията за участие в него може да бъдат намерени на страницата на БДЗП на адрес: www.bspb.org, както и в профила в социалната мрежа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.