1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП и Регионалният инспекторат по образованието в София проведоха обучителен семинар

БДЗП и Регионалният инспекторат по образованието в София проведоха обучителен семинар

Обучението протече в две части – теоретична и практична

БДЗП и Регионалният инспекторат по образование (РИО) в град София обединиха усилия и организираха съвместно обучителен семинар за учители. Любезен домакин на инициативата бе 18-то СОУ „Уилям Гладстон“. 30 учители от столични училища се отзоваха на поканата и посетиха семинара в събота следобед. Темата беше „С любов към природата”. На обучителното събитие бяха представени всички образователни продукти, които БДЗП е създало през последните 5 години. Материалите и помагалата са специално разработени в помощ на учителите при техните училищни и извънкласните занимания с ученици.

Обучението протече в две части – теоретична и практична. В първата присъстващите бяха запознати с дейностите на БДЗП и разгледаха образователните помагала на организацията, създадени в рамките на три проекта, финансирани по програма LIFE+ на Европейския съюз - “Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места в мрежата Натура 2000 в България“, „Живот за бургаските езера“ и „Сигурни зимовища за червеногушата гъска“. По време на практическата част участниците имаха възможност да „изпитат“ на гърба си ефекта от прилагането на природозащитните игри и да завършат с кратка дискусия и планиране на бъдещи образователни дейности в техните училища. Всички участници получиха сертификати за завършеното обучение.

Това е десетото подобно обучение, проведено от БДЗП. Целта на всички тях е достигането на природозащитни послания до максимален брой ученици, създаването на природозащитна култура и екологично мислене сред децата, популяризиране на редки и ценни видове от българската природа, изграждане на силно и отговорно гражданско общество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.