1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП обявява фото и видео конкурс

БДЗП обявява фото и видео конкурс

Снимка:

Снимайте птиците, на които дарявате зрънца и любов през зимата

 Снимайте птиците, на които дарявате зрънца и любов през зимата и можете да спечелите награди от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в конкурса „Зрънце любов във вашия фото и видео обектив”.

Конкурсът е продължение на проведения успешно през зимата на миналата година фотоконкурс на тема “Зрънце любов във вашия фотообектив”, но сега разширяваме надпреварата и правим предизвикателството още по-голямо, като очакваме да ни изпратите и домашни видео клипове.

Конкурсът е част от кампанията за подхранване на пойните птици през студените зимни дни „Зрънце любов”, която стартира още през декември. В момента 222 хранилки са поставени на територията на цялата страна и се зареждат със сурови семенца слънчоглед и зрънца, подходящи за синигери, врабчета, червеношийки, сойки и кълвачи, които живеят край нас през зимата.

На тази карта http://bspb.org/bg/bhouse.html можете да отбелязвате всяка хранилка,  поставена от вас в парка, двора, пред офиса или на терасата. За да оцелеят до пролетта,  малките птици се нуждаят от достатъчно храна, даваща им енергия и сила в снежните дни.

Споделете с нас моментите, които преживявате с пойните птици, докато се грижите за тях. Споделете вашите емоции и срещи с пернатите, както разбира се и оригиналните ви идеи за храники за подхранване на пойните ни приятели. Направите снимки или видео клипове и се включете с тях в конкурса.

Целта на конкурса е да видим различния и интересен поглед върху зимното подхранване на пойните птици в градска среда. За участие се допускат снимки и видео клипове от  даряването  на семенца за дивите птици през зимата в най-широк смисъл. Крайният срок за подаване на снимките и видео клиповете за участие в двойния конкурс е 10 март 2014 г.  Победителите ще бъдат обявени на 25 март 2014 г.

Фотоконкурсът се провежда в партньорство с Фото Форум / http://photo-forum.net, където ще бъдат публикувани всички снимки, участващи в конкурса. Там може да гласувате за тях в специално създадена галерия. Медийни партньори на конкурса и кампанията „Зрънце любов” са Дневник и БГ радио.

Подробности за фото и видео конкурса, както и условията за участие в тях, може да намерите на страницата на БДЗП на адрес: http://bspb.org/bg/campaign/Photo-contest.html и http://bspb.org/bg/campaign/Video-contest.html,  както и във facebook –  https://www.facebook.com/BSPBirds.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.