1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП организира бригада за почистване в Добрич

БДЗП организира бригада за почистване в Добрич

Снимка:

Акцията е планирана за 6 април от 10 ч. между кварталите "Дружба" и "Югоизток"

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира бригада за почистване на зелената зона между кварталите "Дружба" и "Югоизток" в Добрич. Акцията е планирана за тази събота – 6 април, от 10 ч. И става дума конкретно за зеленото пространство зад газстанцията на бул. "Русия" и бившата болница "Авицена".

Цвета Нешева е доброволец на дружеството в Добрич. Идеята и реализацията на акцията са нейно дело и доброволен труд. Цвета неслучайно нарича мястото "невидимата гора", защото на практика това е горско местообитание от важно значение за много видове птици - славеи, кълвачи, синигери, чинки, черешарки и други. Мястото също така е включено в кампанията за подхранване на дивите пойни птици в града, където доброволци на БДЗП поддържат хранилки всяка зима. Затова идеята е бригадата, която почиства да засади и дървета, подходящи за гнездене.

В акцията може да се включи всеки любител на природата. Дейностите са подходящи за възрастни и деца над 12 години. Препоръчително е децата да бъдат с пълнолетен придружител. Желаещите могат да се присъединят, като попълнят онлайн формуляр за участие до днес, 4 април.

Ръкавиците и чувалите за почистването са осигурени от Община град Добрич, която заедно с частна профилирана гимназия "Леонардо да Винчи" съдействат за акцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.