1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП организира в Добрич сутрешно наблюдение на птици

БДЗП организира в Добрич сутрешно наблюдение на птици

Снимка:

Събитието е отворено за всеки любител на природата тази събота, 20 юли

Тази събота, 20 юли, Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) организира в Добрич вълнуващо сутрешно наблюдение на едни от най-цветните, ярки и блестящи птици, които се срещат в България – пчелоядите.

Срещата ни е в 8:30 на кръстовището на бул. "Добруджа" и ул. "Стефан Стамболов" (до бензиностанция Атанасов груп, ЖК Дружба I), откъдето ще се отправим пеш до мястото за наблюдение. Наблюдението ще продължи до 10 ч., съобщават от дружеството.

Пчелоядите са прелетни птици, които се срещат у нас през пролетта и лятото. Гнездят колониално, като издълбават дупка в мекия льос или пясъчник на отвесни стени. Тунелът може да е дълъг повече от метър и завършва с гнездова камера.

Носете със себе си определител, а тези от вас, които все още не разполагат с такъв, ще имат възможност да придобият дългоочакваното печатно издание "Полеви определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток" от Lars Svensson, Killian Mullarney, Dan Zetterström, преведено на български език, отбелязват от БДЗП.

Желаещите ще имат възможност както да се запишат, така и да подновят своето членство в БДЗП. Събитието е отворено за всеки любител на природата и птиците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.