1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП се включи в третото издание на фестивала УзанаПолянаФест

БДЗП се включи в третото издание на фестивала УзанаПолянаФест

Снимка:

Дружеството представи и проекта LIFE+ „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от Натура 2000”

БДЗП се включи в третото издание на фестивала УзанаПолянаФест, който се проведе от 12 до 14 юли в местността Узана край Габрово. Дружеството беше поканено да участва във фестивала да представи проектите си "Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове", финансиран от GEF и по проекта LIFE+ „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от Натура 2000”. Представихме дейността си на собствен щанд, като фокусът беше върху агроекологията и връзката между опазването на местообитанията и оцеляването на световно застрашени видове като царския орел, ловния сокол, египетския лешояд и червеногушата гъска, съобщиха от БДЗП.

Много детски усмивки предизвика арт работилницата, с която се включихме за първа година. Децата и техните родители се забавляваха да украсяват силуети на птици с техниката декупаж. Участниците в работилницата имаха възможност да си вземат готовите произведения за спомен.

УзанаПолянаФест създава възможности за представяне на една цялостна визия на устойчивия и здравословен начин на живот, който започва от съзнателното общуване с природата и творческото себеизразяване. На събитието среща си дават добри екопрактики, успешни биопродукти, свежи зелени идеи, иновативни технологии, устойчиви арт инициативи, подчертават от Българското дружество за защита на птиците.

УзанаПолянаФест е иновативен фестивал, чиято цел е да популяризира добри практики за устойчиво развитие и лесно приложими зелени идеи. Той се реализира за трета поредна година. Финансовата подкрепа е на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Община Габрово. Фестивалът стартира през 2011 г. с цел да представи накуп всички уникални хора и техните инициативи, подкрепени от Програмата за малки проекти към Глобалния Екологичен Фонд в България за петте години на съществуването й.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.