Близо 7000 деца се включиха в Зелената олимпиада, остава ден до финала

Най-активни в решаването на тестовете в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg са децата от област Бургас

Рекорден брой участници – близо 7000 деца, вече са се включили в  четвъртото издание на Зелената олимпиада. Тази година тя е част от образователно-информационната  кампания на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“ и се организира от Академика БГ. До финала й на 15 май остава само ден.

Най-активни в решаването на тестовете в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg са децата от област Бургас, следвани от област Пловдив. Запазва се тенденцията седмокласниците да са най-многобройни в еко състезанието. На второ място са учениците от девети клас, а на трето – от пети.

Победителите в Зелената олимпиада ще бъдат обявени на 20 май. Наградите са таблети, смартфони и MP3 плеъри.

Най-активните училища ще бъдат поканени на заключителните представления по награждаването с участието на екопосланиците - актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

Националната кампания „Яко е да си еко“ цели изграждане на екологично създание сред подрастващите. Акценти в нея тази година са две теми – отпадъците и чистотата на въздуха. Кампанията цели и да популяризира Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.