1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Броят на регистрираните кучета в община Бургас е нараснал

Броят на регистрираните кучета в община Бургас е нараснал

Положителната тенденция се дължи на увеличаването на санкциите от 20 на 200 лева

Броят на регистрираните кучета в община Бургас е нараснал в пъти през последната година. Това съобщи ръководителят на дирекция "Опазване на околната среда” Павлин Михов, цитиран от агенция "Фокус".

Според Михов, ако предходни години броят на регистрираните животни е бил 200 – 300, то към настоящия момент те са достигнали 1674, като се очаква в бъдеще броят им да продължи да нараства. Шефът на Дирекция "Опазване на околната среда” предполага, че положителната тенденция се дължи на увеличаването на санкциите на стопани с нерегистрирани кучета от 20 на 200 лева.

През последните няколко години общината в крайморския град е изградила и няколко специални площадки за разходки на домашните любимци. От общинска администрация са планирали всеки район на града и всяка териториална дирекция да разполага с такава площадка.

За 2011 година на територията на общината са издадени 40 наказателни постановления за разхождане на кучета на неразрешени за това места - предимно площи за широко обществено ползване. За първите два месеца на тази година са издадени 17 акта по същите причини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.