1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Държавата предоставя стопанисването на минералната вода от Овощник на община Казанлък

Държавата предоставя стопанисването на минералната вода от Овощник на община Казанлък

Това се казва в писмо от МОСВ до областния управител Йордан Николов

Министерството на околната среда и водите предоставя безвъзмездно на община Казанлък за управление и ползване находище на минерална вода „Овощник", община Казанлък. Това се казва в писмо от МОСВ до областния управител Йордан Николов.

С решение на министъра на околната и среда и водите Нона Караджова находището, което е изключителна държавна собственост, се предоставя за стопанисване на община Казанлък за срок от 25 години. С решението се постановява кметът на община Казанлък Стефан Дамянов да управлява минералната вода от находището в съответствие със Закона за водите и Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорски район. В него се казва още, че кметът осигурява ползването на водата, без да нарушава обществените интереси и в интерес на населението. Правото на община Казанлък за управление и ползване на минералната вода от Овощник се погасява при неупражняването му за срок 5 години от датата на постановяване на Решението на МОСВ.

Решението е публикувано на интернет страницата на ековедомството. То подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването му пред ВАС по реда на Административно-процесуалния кодекс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.