1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Депутатите ще обсъждат ветото на президента на Закона за горите

Депутатите ще обсъждат ветото на президента на Закона за горите

Най-оспорваната точка в закона касае промяната на предназначението на горски територии или земеделски земи

Депутатите ще започнат редовното пленарно заседание с повторно гласуване на оспорените разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет от Народното събрание на 7 юни 2012 г., върнат с Указ № 231 от 14 юни 2012 г. на президента на републиката по чл. 101 от Конституцията на Република България. Държавният глава наложи вето на текстове от закона, които предвиждат, че след изтичането на мандатите им членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) и инспекторите от Инспектората към ВСС ще бъдат назначавани на позиция, по-висока от тази, която са заемали преди избирането им.

Народните представители ще продължат с ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за горите, приет от Народното събрание на 13 юни 2012 г., върнат от президента на републиката с Указ № 234 от 16 юни 2012 г. по чл. 101 от Конституцията на Република България. След огромното обществено недоволство, което предизвика приемането на промените в Закона за горите, президентът Росен Плевнелиев ги върна за ново обсъждане. Най-оспорваната точка от промените в закона касае промяната на предназначението на горски територии или земеделски земи, когато инвестицията е за изграждане на ски писти и спортни съоръжения.

Парламентът ще продължи с разглеждането на второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката с вносител Министерски съвет. Очаква се народните представители да продължат с разглеждането на второ четене Законопроекта за управление на отпадъците, внесен от Министерски съвет.

Депутатите ще обсъждат на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения с вносител Министерски съвет, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за медицинските изделия, внесен от Министерски съвет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.