1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Десетки деца и младежи участваха в работилницата „Нощните птици на Добрич“

Десетки деца и младежи участваха в работилницата „Нощните птици на Добрич“

Снимка:

На специален щанд на БДЗП посетителите имаха възможност да научат повече за нощните птици

Десетки младежи и деца участваха заедно със своите родители в творческата работилница, организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Художествена галерия – Добрич. Събитието бе част от програмата на Нощта на музеите в Добрич, която традиционно се провежда на 18 май.

С игри и забавления, работилницата „Нощните птици на Добрич“ запозна участниците с най-ярките представители на нощните птици – совите. В Добрич се намира една от най-големите гнездящи групи горски ушати сови и чухали, което прави града важен за опазването на тези и други видове сови.

По време на събитието участниците изработиха сови и фенери от хартия и рециклирани материали. Творбите бяха изложени във временни инсталации. Ръчно изработените фенери предизвикаха силен интерес у посетителите и случайните минувачи, които се снимаха пред галерията.

На специален щанд на БДЗП посетителите имаха възможност да научат повече за нощните птици. Много добричлии се възползваха от възможността както да се запишат, така и да подновят своето членство в БДЗП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.