1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Димитър Рачков и Зуека стават екопосланици

Димитър Рачков и Зуека стават екопосланици

Снимка:

Мащабна образователна кампания на Министерството на околната среда и водите по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020г“

Актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека стават екопосланици в мащабна образователна кампания на Министерството на околната среда и водите по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020г“.Вчера се проведе първият спектакъл „Яко е да си еко“. Той беше представен пред над 350 деца от 6 столични училища с екоклубове или участници в инициативата „Детски воден парламент“.

Звездите на образователното шоу Рачков и Зуека представиха по атрактивен начин пред младите хора „зелената“ тема и изведоха няколко крилати послания: „Не прехвърляй боклука на ближния си!“, „Престани да гориш тези калпави въглища!“, „Ако нещо не ти трябва, не значи, че на някой друг не му трябва!“, „Ако имаш две ризи, дай едната на другарчето си!“ и „Събирай тоя пусти боклук разделно“.

Министър Ивелина Василева, която бе домакин на тържеството, призова децата да следват „зелената“ идея. „Имаме нужда от вас, бъдете наши екопомощници“, каза тя и напомни, че боклукът може да се използва за много неща – за рециклиране, за енергия, дори за изкуство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.