1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Дирекцията на ПП ”Странджа” изгражда веломаршрут край черноморския бряг на парка

Дирекцията на ПП ”Странджа” изгражда веломаршрут край черноморския бряг на парка

Проектът е финансиран от Княжество Монако чрез МОСВ

С подписването на договора за финансиране между Дирекцията на Природен парк "Странджа" и МОСВ започна изграждането на кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – ЗМ "Устие на река Велека”. Кръговият веломаршрут е с дължина 35 км и преминава през землищата на селата Синеморец и Бродилово, община Царево, и територията на ЗМ „Устието на река Велека”.

Подготвя се маркиране и монтиране на информационни табели. В близките месеци предстои и изработката на триизмерна дигитална карта на трасето и вграждане в уеб среда, разработване и отпечатване на информационна брошура.

Основна част от проекта е разработването на цялостна концепция за развитието на велотуризма в Природен парк „Странджа” и създаване на регионална мрежа от информационни центрове за най-голямата защитена територия в България.

Проектът „Изграждане на кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – ЗМ ” Устие на река Велека” и развитие на регионална мрежа от информационни центрове на парка” е  финансиран от Княжество Монако чрез МОСВ. Общата му стойност е 39,970 лв., продължителност 10 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.