1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Дискутират устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море

Дискутират устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море

В Златни пясъци ще се проведе втората среща на Работната група за Черно море

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов и експерти на агенцията ще вземат участие в откриващата се днес /24.04.2013 г./ в Златни пясъци втора среща на Работната група за Черно море на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море към Организацията по прехрана и земеделие на ООН /ФАО/.

Срещата се организира от Генералната комисия по рибарство за Средиземно море (General Fisheries Commission for the Mediterranean – GFCM) и ще се проведе от 24.04.2013 г. до 26.04.2013 г.  в Златни пясъци, Варна, хотел “Адмирал”.

GFCM е регионална организация за управление на риболова в Средиземно и Черно море и в нея членуват 23 държави заедно с ЕС. Участие в срещата ще вземат експерти от шестте граничещи държави на Черно море – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна, както и представители на Европейския съюз (ЕС), Черноморската комисия (Black Sea Commission) и ФАО.

Втората среща на Работната група за Черно море на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море ще продължи дискусията във връзка с устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море. По време на срещата ще бъде направен преглед на текущата ситуация в сектор рибарство и аквакултури, като ще се разискват различните подходи, които по най-ефективен начин биха могли да отбележат предизвикателствата в региона. Работната група ще обсъди и резултатите от провелия се на 22 и 23 април 2013 г. във Варна семинар по събиране на данни за риболова в Черно море.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.