1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Добрич се включва в Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Добрич се включва в Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Инициативата се провежда за четвърти път в страните от Европейския съюз

Добрич се включва в Европейска седмица за намаляване на отпадъците, съобщиха от пресцентъра на общината. В периода 17-25 ноември 2012 г. община Добрич ще се включи в провеждане на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) под патронажа на комисаря за околна среда Янез Поточник. Инициативата се провежда за четвърти път в страните от Европейския съюз, България участва за първи път през тази година.

Благодарение на успеха на предишните си издания през 2009-2011 г., ЕСНО вече играе ключова роля в повишаване осведомеността по отношение на стратегиите и политиките за предотвратяване на отпадъците в държавите-членки на ЕС. За участие се привличат възможно най-голям брой заинтересовани страни и планираните дейности се провеждат в цяла Европа по едно и също време – в една и съща седмица.

ЕСНО е ключово събитие за насърчаване на устойчиви действия за намаляване на отпадъците и изтъкване на влиянието на потреблението върху околната среда и промяната на климата. През 2011 г. в дните на Европейската седмица за намаляване на отпадъците са се включили 32 държави и са осъществили повече от 7000 инициативи. Очакванията са през 2012 г. този успех да се повтори и дори да се постигнат по-добри резултати.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.