1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ЕК награди 6 организации за управление на околната среда

ЕК награди 6 организации за управление на околната среда

Тази година участваха 42 организации от 15 европейски държави

Шест организации спечелиха награди от ЕК за екологично управление и одит (EMAS) за отличните си постижения в управлението на околната среда, пише greentech.bg. Победителите бяха обявени на церемония в Брюксел. Годишните награди на Комисията за опазване на околната среда се дават на частни фирми и обществени организации за изключителни постижения в грижите за околната среда от 2000 г. насам. За 2010 г. наградите се фокусираха върху ефективността на ресурсите – потреблението на вода и енергия – както и генерирането на отпадъци и емисиите на въглерод.

Тази година участваха 42 организации от 15 европейски държави. Шестимата победители бяха избрани от жури от шестима специалисти в областта на управлението на околната среда и ефективното използване на ресурсите.

Наградените организации всъщност показват, че грижата за околната среда носи полза от бизнес гледна точка, коментира комисарят по околната среда Янез Поточник. “Ограничаването на въздействието върху околната среда не само намалява емисиите и отпадъците, но също така спестява енергия – и пари”.

 

Етикети ЕК, EMAS, околна среда
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.