1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ЕК преустановява междинни плащания по екопроекти

ЕК преустановява междинни плащания по екопроекти

Установени са недостатъци на системата за управление и контрол по програма "Околна среда"

Спират се междинни плащания по европейски проекти по Оперативна програма "Околна среда". Това става ясно от официално писмо от Европейската комисия, информира БНР.

Представителят на България в ЕС, посланик Димитър Цанчев, е изпратил официално писмо, подписано от Валтер Дефа - директор на Генерална дирекция "Регионална политика и урбанистично развитие" на Европейската комисия за преустановяване на междинни плащания по екопроекти. Решението ще е валидно, докато Европейската комисия не получи увереност, че българските институции са предприели описаните в писмото корективни мерки. Спирането на плащания е в резултат на установени недостатъци на системата за управление и контрол по програма "Околна среда".

Действията, които трябва да предприеме България са подобряване на системите за управление и контрол на Оперативната програма, пълен преглед или извадка на проектите от 2010 до 2013 година, който да доведе до налагане на финансови корекции за ясно дефинирани нарушения в обществените поръчки. Необходимо е също да се направи преглед на проведените одити за 2011 и 2012 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.