1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоекспертите във Велико Търново са извършили 19 комплексни проверки през месец юни

Екоекспертите във Велико Търново са извършили 19 комплексни проверки през месец юни

Десет обекта са получили предписания за привеждане на дейността в съответствие с определени секторни закони по околна среда

19 комплексни проверки са извършили през месец юни експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново. Това е най-големият брой такъв вид проверки, извършвани от инспекторите от една година и половина, откакто се планира и реализира такъв контрол, съобщават от инспекцията.

В седем от проверените обекти няма констатирани нарушения на екологичното законодателство и не са издавани предписания. На един от тях, млекопреработвателно предприятие на "Чех 99" ООД, с. Соколово, предстои налагане на санкция по Закона за опазване на околната среда за заустване на отпадъчни води над индивидуалните емисионни органичения, определени в разрешителното.

Десет обекта са получили предписания за привеждане на дейността в съответствие с определени секторни закони по околна среда, а на един обект "Складова техника" АД гр. Горна Оряховица е съставен акт за това, че фирмата не е извършила собствени периодични измервания на три източника на емисии съгласно изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух и поднормативната уредба към него.

Дружеството "Битова електроника ВТ" АД гр. Велико Търново не е развивало производствена дейност към момента на проверката и работниците са разпуснати в неплатен отпуск. От планираните 53 комплексни проверки за тази година до момента са извършени 41. Тези проверки се извършват от няколко експерти на Регионалната инспекция по съответните компоненти и чрез тях се получава обобщена информация и ясна представа за степента на съответствие на обектите с изискванията на екологичното законодателство. Проверките продължават.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.