1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Еколозите са постигнали съгласие с управляващите едва по четири точки от Закона за горите

Еколозите са постигнали съгласие с управляващите едва по четири точки от Закона за горите

Във вторник предстои поредната среща с противниците на закона, за да се търсят консенсусни решение

До момента еколозите са постигнали съгласие с управляващите едва по четири точки от Закона за горите, върху който президентът наложи вето. По 23 текста има сериозни опасения, а други 19 са дискусионни. Това каза по БНР председателят на федерация "Зелени балкани" Тома Белев.
 
По неговите думи българската гора има много повече проблеми, които не са в този закон. Един от тях е охраната на частните гори. "Миналата година, когато прие новия закон, държавата не прие да извършва повече охрана и опазване на частните гори, в момента те са сериозен обект на посегателства", допълни Белев.
 
Също по БНР председателят на комисията по земеделие и гори в парламента Десислава Танева посочи, че във вторник, 26 юни, предстои поредната среща с противниците на закона, за да се търсят консенсусни решение. Най-вероятно в сряда Законът за горите ще бъде включен в дневния ред на парламента. Както и при върнатия от президента Закон за съдебната власт, така и сега, той няма да бъде одобрен в този си вид и ще се върне за доработка, посочи Танева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.