1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоминистерството обяви конкурс "Обичам природата - и аз участвам"

Екоминистерството обяви конкурс "Обичам природата - и аз участвам"

Целта е максимален брой хора в страната да се обединят с действия срещу замърсяването на природата

Министерство на околната среда и водите възстанови традиционния конкурс за финансиране на дейности в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”. В него могат да участват общини, кметства, неправителствени организации, училища и детски градини, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

През 2011 г. конкурсът е на тема „Обичам природата – и аз участвам” и се провежда като част от националната информационна кампания, която МОСВ предприе с цел максимален брой хора в страната да се обединят с действия срещу замърсяването на природата с отпадъци.

Идеята на конкурса е да стимулира хората да извършват дейности като изграждане или възстановяване на детски площадки, зони за отдих, междублокови пространства, залесяване, озеленяване и засаждане на цветя, обзавеждане с пейки, беседки, кошчета за отпадъци, спортни съоръжения и др. Стремежът е при възможност тези дейности да се осъществят с доброволен труд от граждани, живеещи около избраната площадка, ученици и деца от детските градини и техните родители.

Проектите трябва задължително да посочат кой ще поеме последващото стопанисване или поддръжка на изградените обекти, както и да бъдат предвидени мерки да не се допусне повторно замърсяване на почистените площи. Предвидените средства за почистване не трябва да надвишават 20% от стойността на проекта.

За финансиране на проектите са предвидени общо 750 000 лева. Условията и критериите за участие са публикувани на ниво „Актуално” на сайта на МОСВ.

Проектите ще се приемат в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ. Крайният срок за участие е 18 февруари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.